![]() |
REŢETA ZILEI: Turtă dulce (reţetă veche basarabeană)
Mod de preparare:
Din faină, apă şi sare se frămîntă un aluat dens, care lasă pentru 30 minute. Aluatul se întinde foaie subţire (ca pentru tăieţei), se pune într-o tavă şi se usucă în cuptor pînă este aproape gata. Cît e fierbinte se taie romburi mici sau se rupe cu mîinile bucăţele de 2x2 cm. Din zahăr, miere şi apă se fierbe siropul. Macul se opăreşte 10-15 minute, se strecoară prin sită şi se răceşte. Bucăţelele de aluat se stropesc bine cu sirop, se presară cu mac şi cu nuci, se lasă să se îmbibe siropul timp de 4-6 ore.
Această mîncare se recomandă ca desert în zile de post.
Ingrediente:
- 1 pahar făină de grîu,
- ¼ pahar apă,
- sare.
Pentru sirop:
- ½ pahar miez de nucă pisat,
- ½ pahar mac,
- 1 pahar zahăr,
- 3 linguri miere,
- 1 pahar apă.
Diaspora, însemnată să se înregistreze în prealabil pentru alegerile prezidențiale
Anunț important pentru cetățenii Republicii Moldova aflați în Rusia
MAEIE clarifică: nicio schimbare în regimul de călătorie pentru cetățenii moldoveni în Israel
Noi reguli pentru persoanele care pleacă în călătorie cu mașinile în Grecia
O nouă locație cu multe posibilități pentru tineri: A fost lansat Centrul Comunitar YMCA Moldova pen…
Haosul de pe Aeroportul Chișinău: Poliția de frontieră vine cu o reacție la nemulțumirea oamenilor
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1787
- Populația:
- 951 locuitori
Pohorniceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Pohorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Pohorniceni a fost menționat documentar în anul 1787.
Comentarii
(0)