REŢETA ZILEI: Ciorbă de vită cu tăieţei de casă
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se rumeneşte. Se pune în cratiţă, se toarnă uncrop şi se fierbe la foc mic, îndepărtând spuma, până este gata. Rădăcinile se taie fidea şi se prăjesc uşor. In bulionul pregătit se pun rădăcinile, se aduce la fierbere, se pun tăieţeii, se sărează, se fierbe 5-7 minute la foc încet. Cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc, se toarnă borşul fiert şi strecurat, se condimentează cu piper negru boabe, foi de dafin, cimbru, o parte din verdeaţa tăiată. Ciorba se serveşte presărată cu verdeaţă. Ardeiul iute se serveşte aparte.
Prepararea tăieţeilor: Făina se amestecă cu ouăle şi sarea dizolvată în apă. Se face un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel de pânză pentru 20-30 minute, ca să se întindă apoi mai bine. Pe masa presărată cu faină se întind câteva foi subţiri, se lasă să se usuce 10-20 minute. Se taie fâşii de 4-5 cm lăţime, care la rândul lor se taie de-a latul - tăiţei subţiri.
Ingrediente:
- 500 g carne de viţel,
- 6 pahare apă,
- ½ praz (sau 4 cepe),
- 1-2 morcovi,
- 1-2 rădăcini de pătrunjel,
- 2 linguri ulei,
- 2 pahare borş (un pic de acid citric),
- sare,
- piper boabe,
- frunză de dafin,
- 1 ardei iute,
- cimbru verde,
- 1 linguriţă verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.
Pentru tăieţei:
- 1½ pahare făină de grâu,
- 2 ouă,
- 1/3 pahar apă,
- sare.
Diaspora, însemnată să se înregistreze în prealabil pentru alegerile prezidențiale
Anunț important pentru cetățenii Republicii Moldova aflați în Rusia
MAEIE clarifică: nicio schimbare în regimul de călătorie pentru cetățenii moldoveni în Israel
Noi reguli pentru persoanele care pleacă în călătorie cu mașinile în Grecia
O nouă locație cu multe posibilități pentru tineri: A fost lansat Centrul Comunitar YMCA Moldova pen…
Haosul de pe Aeroportul Chișinău: Poliția de frontieră vine cu o reacție la nemulțumirea oamenilor
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1609
- Populația:
- 1671 locuitori
Cajba este un sat şi comună din raionul Glodeni. Cajba este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Glodeni și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1671 de oameni. Satul Cajba a fost menționat documentar în anul 1609.
Comentarii
(0)