Mergi spre compartimentul: Bucătăria
17 octombrie 2023, 13:05 Bucătăria views 14378
17 octombrie 2023, 13:05 Bucătăria views 14378

REŢETA ZILEI: Friptură de măruntaie

Mod de preparare:

Măruntaiele se taie bucăţele şi se prăjesc cu ceapă. Apoi se pun în ceaun, deasupra se toarnă bulion, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă 25-30 minute la foc slab. Cartofii şi rădăcinile se taie feliuţe, se prăjesc şi se pun în ceaunul cu friptură. Se adaugă sare, piper, foi de dafin şi pastă de roşii prăjită. Păstăile se fierb 3-5 minute, se strecoară, se prăjesc şi se pun şi ele în ceaunul cu friptură. Cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate feliuţe, verdeaţa şi smîntîna, şi se dă la cuptor pe 7-8 minute. Friptura se serveşte în oale de ceramică, se presară cu brînză şi se garniseşte cu pătrunjel verde.

Garnitură: mămăligă cu unt (se serveşte separat).

Ingrediente:

  • 600 g măruntaie de pui (gîscă, curcă),
  • 8-10 cartofi,
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • 2 fire praz,
  • 2 pahare fasole verde tăiată,
  • 4 roşii,
  • 2 linguri pastă de roşii,
  • 4 linguri de ulei,
  • 1 pahar bulion de carne,
  • 4 linguri smîntînă,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • foi de dafin,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
517 locuitori

Doibani II este un sat din cadrul comunei Doibani I, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani II alcătuia 517 oameni în anul 2011. Satul Doibani II a fost întemeiat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.