Mergi spre compartimentul: Bucătăria
06 februarie 2024, 13:05 Bucătăria views 15902
REŢETA ZILEI: Carne de vită în sos de coniac
06 februarie 2024, 13:05 Bucătăria views 15902

REŢETA ZILEI: Carne de vită în sos de coniac

Mod de preparare:

Carnea se taie în 4 bucăţi (cîte o bucată la o porţie). Se bate uşor, se sărează şi se piperează. Se prăjeşte într-o tigaie cu ulei încins pînă la obţinerea unei cruste rumene, se toarnă coniacul, se căleşte cu capac la foc domol timp de 15-20 minute. Se adaugă untul, făina prăjită un pic, se amestecă, apoi se lasă să se călească pînă se îngroaşă.

A se servi cu pere în vin.

Prepararea perelor în vin: Aduceţi vinul pînă la fierbere, adăugaţi zahăr, piper, cuişoare, fierbeţi la foc domol 5 minute. Adăugaţi perele întregi cu coajă în marinata gata. Fierbeţi la foc domol 10-15 minute pînă se înmoaie, lăsaţi-le să se răcească în marinată.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vită (costiţă),
  • 100 g cognac,
  • 2 linguri de unt,
  • ½ pahar ulei,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Pentru garnitură:

  • 4 pere,
  • 2 pahare de vin alb sec,
  • 5-6 cuişoare,
  • piper negru,
  • cuişoare englezeşti boabe,
  • 2 linguri zahăr.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (2)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1589
Populația:
1306 locuitori

Frasin este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frasin, Caraiman și Codrenii Noi. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dondușeni și la 209 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1306 locuitori. Satul Frasin a fost menționat documentar în anul 1589.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.