Mergi spre compartimentul: Bucătăria
20 mai 2024, 13:05 Bucătăria views 28489
REŢETA ZILEI: Borş ca acasă
20 mai 2024, 13:05 Bucătăria views 28489

REŢETA ZILEI: Borş ca acasă

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi şi se prăjeşte uşor, se adaugă ceapa tăiată fidea şi pasta de roşii. Se toarnă apa fierbinte şi se fierbe pînă este gata. Apoi se pune varza tăiată fidea. Peste 7-10 minute se adaugă borşul, sarea, foile de dafin, piperul. Se dă în clocot. Borşul se condimentează cu usturoi pisat şi verdeaţă tăiată.

Ingrediente:

•    6 pahare apă,
•    500 g carne grasă de porc,
•    ½ căpăţînă de varză,
•    2 cepe,
•    2 pahare borş acru sau un pic de acid citric,
•    2 lingură pastă de roşii,
•    4-5 căţei de usturoi,
•    foi de dafin,
•    sare,
•    piper negru boabe,
•    1 lingură verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).

 

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
806 locuitori

Fîntîna Albă este un sat din cadrul comunei Parcova, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț, la 6 km de stația de cale ferată Brătușeni și 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 806 locuitori. Prima atestare documentară a satului cu denumirea Grumăzeni, din ținutul Hotin, datează din anul 1575.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.