REŢETA ZILEI: Ciorbă scăzută
Mod de preparare:
În oală se pun cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel, toate tăiate măşcat, iar deasupra - carnea tăiată bucăţi de mărime medie, se toarnă apă, numai atît ca să acopere produsele şi se fierbe la foc mic. Cînd carnea se înmoaie, se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate, ceapa prăjită, borşul, sarea, piperul, foile de dafin, leuşteanul şi se fierbe încă 7-8 minute.
Înainte de a fi servită, se adaugă usturoi pisat, smîntînă şi se presară cu mărar.
Ingrediente:
- 6 pahare de apă,
- 500 g carne de vită de la piept,
- 3 cartofi,
- 2 cepe,
- 2 roşii,
- 1 rădăcină de pătrunjel,
- 2 morcovi,
- ½ pahar smîntînă,
- 2 pahare borş (un pic de acid citric),
- 4 căţei de usturoi,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru boabe,
- 1 lingură leuştean verde tăiat,
- 1 lingură de mărar verde tăiat.
- MAEIE clarifică: nicio schimbare în regimul de călătorie pentru cetățenii moldoveni în Israel
- Noi reguli pentru persoanele care pleacă în călătorie cu mașinile în Grecia
- O nouă locație cu multe posibilități pentru tineri: A fost lansat Centrul Comunitar YMCA Moldova pen…
- Haosul de pe Aeroportul Chișinău: Poliția de frontieră vine cu o reacție la nemulțumirea oamenilor
- Persoanele născute în Moldova, avînd cetățenia altor state, pot cere recunoașterea cetățeniei moldov…
- Un nou concert grandios al naistului Constantin Moscovici și Crazy Orchestra
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1836
- Populația:
- 305 locuitori
Briceva este un sat din cadrul comunei Tîrnova, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dondușeni și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Briceva a fost menționat documentar în anul 1836.
Comentarii
(0)