REŢETA ZILEI: Peşte înăbuşit
Mod de preparare:
Fileul (cu piele) se taie felii, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se prăjeşte. Ceapa se taie semiinele şi se prăjeşte. Ceapa şi peştele se pun în ceaun straturi, se adaugă cuişoare englezeşti, se acoperă cu bulion şi se înăbuşă la foc domol 35-40 minute. Roşiile se curăţă de pieliţă, se taie în două şi se pun în ceaun cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc. Înainte de a fi gata se adaugă usturoiul pisat şi cimbrul.
Se serveşte cu mămăligă cu unt şi roşii proaspete, se garniseşte cu pătrunjel verde.
Ingrediente:
- 800 g fileu de peşte (crap, biban),
- 4 cepe,
- 4 roşii,
- 2 linguri de făină de porumb,
- ½ pahar bulion de peşte,
- 3 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- cuişoare englezeşti boabe,
- pătrunjel şi cimbru verde.
- Diaspora, însemnată să se înregistreze în prealabil pentru alegerile prezidențiale
- Anunț important pentru cetățenii Republicii Moldova aflați în Rusia
- MAEIE clarifică: nicio schimbare în regimul de călătorie pentru cetățenii moldoveni în Israel
- Noi reguli pentru persoanele care pleacă în călătorie cu mașinile în Grecia
- O nouă locație cu multe posibilități pentru tineri: A fost lansat Centrul Comunitar YMCA Moldova pen…
- Haosul de pe Aeroportul Chișinău: Poliția de frontieră vine cu o reacție la nemulțumirea oamenilor
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1772
- Populația:
- 561 locuitori
Buzduganii de Sus este un sat din cadrul comunei Valea Mare, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 561 de oameni. Satul Buzduganii de Sus a fost menționat documentar în anul 1772.
Comentarii
(0)