Pui umplut
Ingrediente:
- 1 pui,
- 2 cepe,
- 4 linguri unt topit,
- 3-4 linguri bulion de carne,
- 2 linguri smîntînă,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tăiată.
Pentru umplutură:
- 2 morcovi,
- 3 mere,
- 1 praz,
- 2 linguri unt topit,
- nucuşoară,
- sare,
- 2 linguri verdeaţă de mărar pătrunjel şi ţelină tocate.
Mod de preparare:
Puiul prelucrat se sărează, se pipărează pe dinăuntru şi pe dinafară, se unge cu unt. Pulpele se bagă în tăietura de la burtă, iar aripile se lipesc de spate. Toate se fixează cu aţe. Se umple, burta se coase cu aţă. Puiul se rumeneşte, apoi se pune într-un ceaun mic. Se adaugă unt, bulion, se pun 2 cepe întregi, se acoperă cu capac şi se dă la cuptor. Periodic puiul se întoarce şi se udă cu sosul, în care se înăbuşă. Cu 10-15 minute înainte de a se lua de pe foc, capacul se scoate şi puiul se unge cu smîntînă. Cînd este gata, puiul se taie de-a lungul, apoi - de-a curmezişul şi se pune în farfurii. Deasupra se toarnă sos şi se presară cu verdeaţă.
Puiul se serveşte cu cartofi prăjiţi.
Prepararea umpluturii: Morcovii se taie rondele şi se prăjesc în unt. Se adaugă ceapa mărunţită, verdeaţa, nucşoara pisată, merele curăţate de coaji şi tăiate felii. Se sărează si se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1909
- Populația:
- 187 locuitori
Ivanovca este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Basarabeasca și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 187 de oameni. Satul Ivanovca a fost întemeiat în anul 1909.