Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 noiembrie 2020, 15:00 Artele plastice din perioada contemporană views 4490
Pe teritoriul unei școli ruse se construiește un memorial al luptătorilor wehrmacht
25 noiembrie 2020, 15:00 Artele plastice din perioada contemporană views 4490

Pe teritoriul unei școli ruse se construiește un memorial al luptătorilor wehrmacht

La Fălești se construiește un memorial al luptătorilor wehrmacht.

Despre aceasta au comunicat locuitorii orașului Fălești și elevii școlii, care s-au adresat la redacția "Bloknot Moldova".

"Memorialul este sub formă de cimitir, cu cruci de piatră. Acest lucru se întîmplă pe teritoriul liceului teoretic rus "A. S. Pușkin". Autoritățile argumentează acest lucru prin faptul că școala, spun ei, este "construită pe oase", deși, dacă e să urmărim această logică, putem face cimitire pe tot pămîntul. Potrivit reprezentanților administrației locale, acesta este un monument în cinstea poporului german. Potrivit unor surse cunoscute, știm că proiectul este realizat de organizații neguvernamentale germane și românești", au spus interlocutorii.

De construcția ciudată și fără logică s-au interesat și canale tv. Astfel, echipa de filmare a unuia dintre posturile de televiziune, de asemenea, pregătește un subiect la această temă.

Propunem responsabililor să-și spună părerea în acest sens în cadrul menținerii dreptului la replică.

Sursa: bloknot-moldova.md

Cuvinte cheie:

Memorial , scoala , Făleşti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1699
Populația:
5465 locuitori

Lipcani este un oraş în raionul Briceni, Republica Moldova. Oraşul Lipcani este cea mai nordică localitate urbană din Moldova. Amplasat la frontiera de nord-vest a Moldovei cu România şi Ucraina, pe malul stîng al rîului Prut, oraşul Lipcani este situat la o distanţă de 252 km de Chișinău.  Denumirea localităţii vine de la tătarii lipcani care au fost strămutaţi în 1699 din Cameniţa, populînd localitatea. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.