Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 februarie 2023, 11:00 Muzica minorităţilor naţionale views 687
Noi proiecte pentru Moldova din partea Guvernului Japoniei
14 februarie 2023, 11:00 Muzica minorităţilor naţionale views 687

Noi proiecte pentru Moldova din partea Guvernului Japoniei

Ambasadorul Yamada Yoichiro, împreună cu Președintele Consiliului Raional Cimișlia, Mihail Olărescu, au semnat contractul de grant în valoare de 98,157 dolari SUA, finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului ”Kusanone”.

Potrivit Ambasadei țării Soarelui Răsare în țara noastră, cu acești bani, Consiliul Raional Cimișlia va completa parcul Întreprinderii Municipale ”Servcom Cimișlia” cu un autovehicul specializat pentru evacuarea apelor uzate menajere.

Proiectul are ca scop extinderea serviciilor publice prestate în raion, evacuarea centralizată a deșeurilor lichide și eliminarea surselor de poluare a apelor subterane. Beneficiari ai proiectului vor fi peste 1,000 gospodării și 55 instituții publice din 37 localități din raionul Cimișlia, care nu sînt conectate la sistemul centralizat de canalizare.

Volumele colectate vor fi transportate către stațiile de epurare din orașul Cimișlia și satul Ecaterinovca.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Pînă în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 6,8 milioane USD pentru 81 de proiecte (exceptînd acest proiect) în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Japonia , proiecte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
3272 locuitori

Nihoreni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Nihoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Rîșcani și la 181 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3272 de oameni. Satul Nihoreni a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.