Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 iulie 2016, 15:40 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 6217
Reparaţiile în şcoli, aproape de final
29 iulie 2016, 15:40 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 6217

Reparaţiile în şcoli, aproape de final

Lucrările de reparaţie din şcolile din ţară sunt pe ultima sută de metri şi vor trebuie încheiate până în data de 15 august. Aproape în toate instituţiile de învăţământ se munceşte de zor, astfel încât elevii să înceapă noul an de studii în săli curate. Renovările sunt în toi şi la Liceul „Ion Vatamanu" din oraşul Străşeni.

Dăm cu vopsea brâișoarele. Ne pregătim de întâi septembrie. Și cred că o să reușim. Ne străduim să fie totul gata până la mijlocul lunii august."

La Liceul „Ion Vatamanu" din oraşul Străşeni au fost vopsite pardoselile din sălile de clasă, holuri, urmează să fie amenajată curtea şi nu numai.

"Este vorba de schimbarea pardoselii, înnoirea mobilierului sau chiar am procurat mobilier nou. Mai avem în perspectivă sau în viitorul apropiat schimbarea uşilor la ferestre la etajul trei şi la galerie. Evident că mai rămâne mult şi pentru anul viitor", a declarat directorul liceului "Ion Vatamanu" , Veronica Pungă.

Administraţia şcolilor susţine că banii alocaţi din bugetul de stat nu sunt suficienți pentru toate lucrările necesare. O parte dintre cheltuieli este acoperită de către autoritățile locale.

Actualul sistem de încălzire va fi înlocuit cu unul nou până la sfârşitul sezonului rece. Pentru aceste lucrări este necesar un milion de lei. Banii vor fi oferiţi de Consiliul Raional Străşeni.

Reprezentanţii Direcţiei de Învăţământ din raionul Străşeni dau asigurări că reparaţiile vor fi încheiate la timp.

"La momentul actual se desfășoară lucrări de reparație curentă și capitală în toate instituțiile de învățământ preșcolar și preuniversitare din raion. Ceea ce ține de reparația curentă sau cosmetică a instituțiilor, sunt sigură că vor fi finalizate", a menţionat specialistul Direcţiei Învăţământ Străşeni, Alina Ţurcanu.

Renovarea celor peste 1.300 de școli din țară a costat bugetul de stat aproximativ 200 de milioane de lei.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Străşeni , scoala , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
103 locuitori

Romanovca este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Localitatea Romanovca se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 103 oameni. Cătunul Romanovca a fost întemeiat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.