Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 octombrie 2017, 14:15 Ştefan Cel Mare şi Rusia views 44754
La Sud s-a desfășurat Festivalul Cabernet-ului
24 octombrie 2017, 14:15 Ştefan Cel Mare şi Rusia views 44754

La Sud s-a desfășurat Festivalul Cabernet-ului

Sîmbăta trecută, pe teritoriul Satului Muzeu-Etnografic Frumușica Nouă a avut loc Festivalul de Vinului «Tarutino - capitala Cabernet-ului».

Sute de oaspeți au venit să guste băutura zeilor, preparată după rețetele vinificatorilor din Tarutino. Iar experții spun că anume în rregiunea Tarutino se produce cel mai bun Cabernet, datorită reliefului, compoziției solurilor și soarelui.

În afară de "vinul celebrat", stăpînii ospitalieri ai Complexului au pregătit mese și un program de divertisment cu evoluarea colectivelor de cîntece și dansuri, dar și diferite concursuri.

După cum a menționat fondatorul satului Frumușica Nouă, Alexandru Polariev, Festivalul Vinului se va desfășura de azi înainte în fiecare an.

"Vom face tot posibilul pentru a face ca Festivalul să fie desfășurat în întreaga Ucraină. Trebuie să arătăm cît de bine e în regiunea noastră, dar și să demonstrăm că știm să organizăm sărbătoarea. Strămoșii noștri, probabil acum, m-ar fi aprobat, fiii și oamenii mei, care au susținut inițiativa de a renaște Frumușica Nouă și apariția unei noi destinații turistice în regiunea Odessa", a menționat Polariev.

Vă reamintim că construcția Complexului Muzeal Frumușica Nouă a început acum 11 ani, pe locul satelor moldovenești Frumușica Nouă și Roșia, depopulate și strămutate de autoritățile sovietice în primăvara anului 1946, pentru a fi creat în locul acestora un poligon militar. Fondatori ai Complexului sînt urmașii persoanelor strămutate care, fiind departe de Patria sa, visau să facă tot posibilul ca să renască meleagul lor natal.

Foto — Vitalie Prus

Sursa: dumskaya.net

Cuvinte cheie:

Festival , vin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
147 locuitori

Valea Coloniţei este un sat din cadrul comunei Dolinnoe, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Criuleni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 147 de oameni. Satul Valea Coloniţei a fost înființat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.