Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 februarie 2022, 11:45 views 2517
Fosta clădire a Hotelului Național, vopsită în culorile drapelului Ucrainei
27 februarie 2022, 11:45 views 2517

Fosta clădire a Hotelului Național, vopsită în culorile drapelului Ucrainei

Clădirea fostului Hotel Național din Chișinău, care este lăsată de ani buni de izbeliște a fost vopsită în drapelul Ucrainei, în semn de solidaritate cu poporul vecin, care în aceste zile s-a trezit într-o realitate cu totul paralelă și anume cea a unui război.

Deocamdată nu se cunoaște cine ar fi autorul inițiativei de a da „culoare” edificiului, însă fotografiile au apărut pe rețelele de socializare în această dimineață de 27 februarie.

Precizăm că, și alte state, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean fie au iluminat edificii în culorile drapelului Ucrainei, fie au susținut manifestații în stradă sau în fața consulatelor și ambasadelor Federației Ruse.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

drapel , Ucraina , Hotel Național

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
1476 locuitori

Unguri este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Unguri este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 30 km de orașul Ocnița și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Unguri este menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.