Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 ianuarie 2022, 12:30 views 2581
Chișinăul dorește să devină Capitala Europeană a Tineretului-2025
21 ianuarie 2022, 12:30 views 2581

Chișinăul dorește să devină Capitala Europeană a Tineretului-2025

Direcția generală educație, tineret și sport, împreună cu Centrul municipal de tineret, vor elabora pînă la data de 21 februarie un nou concept de activități care urmează a fi înaintat Forumului European al Tineretului pentru a obține titlul ,,Chișinău - Capitala Europeană a Tineretului 2025",  transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Andrei Pavaloi, șeful interimar al direcției sus-numite, participarea capitalei la acest concurs este una meritată, căci în 2021 municipiul Chișinău a fost inclus în topul celor 4 orașe finaliste, alături de Ghent (Belgia), Lviv (Ucraina) și Veszprem (Ungaria). "În cadrul bilanțului concursului, juriul a remarcat dorința municipiului Chișinău de a obține acest titlu cît și inițiativele bune planificate în programul Capitalei Europene a Tineretului 2024", a menționat Pavaloi.

Titlul ,,Capitala Europeană a Tineretului" este oferit în cadrul concursului organizat de către Forumul European al Tineretului unui oraș cîștigător pe parcursul unui an, iar în Capitala europeană a tineretului urmează a fi organizate mai multe activități și programe pentru tineret.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , tineret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
146 locuitori

Iasnaia Poleana este un sat din cadrul comunei Doina, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cahul și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 146 de oameni. Satul Iasnaia Poleana a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.