Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 decembrie 2021, 11:30 views 2373
2022 – declarat „Anul cultural Eugen Doga” în municipiul Chișinău
29 decembrie 2021, 11:30 views 2373

2022 – declarat „Anul cultural Eugen Doga” în municipiul Chișinău

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a votat marți, 28 decembrie, o decizie privind declararea anului 2022 – „Anul cultural Eugen Doga", în scopul promovării și valorificării operei și personalității compozitorului.

Valentina Volontir, șefa Direcției Cultură, raportor asupra proiectului de decizie, a declarat că maestrul Eugen Doga este un adevărat geniu, o personalitate unicat, compozitor, academician, profesor, dirijor, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, Artist al Poporului, Cetățean de onoare al orașului Chișinău, autorul melodiei imnului Chișinăului. Iar în anul 2022, compozitorul își va sărbători jubileul de 85 de ani, scrie zdg.md.

„Prin faima sa și contribuția adusă țării noastre în lume, artistul Eugen Doga este demn de laude și onoruri care putem să le aducem noi, cetățenii municipiului Chișinău", a specificat șefa Direcției cultură.

Potrivit unei note informative a Primăriei municipiului Chișinău, în perioada următoare, Direcția Cultură va elabora un plan de acțiuni dedicate celei de-a 85-a aniversări de la nașterea lui Eugen Doga.

Sursa: www.zdg.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Eugen Doga , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
1877 locuitori

Nemţeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Nemţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 48 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1877 de oameni. Satul Nemțeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Hlăpești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.