Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 noiembrie 2021, 10:15 views 1841
La Școala nr.6 din sectorul Botanica, închisă de peste 10 ani, au loc lucrări de reparație
16 noiembrie 2021, 10:15 views 1841

La Școala nr.6 din sectorul Botanica, închisă de peste 10 ani, au loc lucrări de reparație

Lăsată în paragină de mai bine de 10 ani, fosta școala nr.6 din bd. Cuza-Vodă 17/2, sectorul Botanica, a intrat din cîte se pare în reparație.

Din imaginile expediate astăzi pe adresa redacției Noi.md de către cititori, se vede că la fața locului a fost dislocată tehnică specială și o echipă de muncitori.

Contactat de Noi.md șeful Direcției educaţie, tineret şi sport , Ion Musteață, a precizat că au demarat lucrări de reabilitarea a edificiului, în vederea redeschiderii școlii. Funcționarul nu a oferit prea multe detalii, însă a menționat că lucrările vor dura trei ani.

Anterior, primarul general Ion Ceban anunța că municipalitatea intenționează să repare capital instituția de învățămînt, care conform proiectului, va cuprinde 4 blocuri și va putea primi circa 1200 de elevi. Suma cheltuielilor necesare pentru implementarea proiectului a fost estimată la circa 65 de milioane de lei.

Tot primarul spunea că în această zonă este un număr mare de solicitări din partea părinţilor pentru un loc în instituţiile de învăţămînt.

Anterior, Primăria Chişinău se afla în litigiu cu Ministerul Afacerilor Interne, în a cărui gestiune a fost transmis edificiul.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

reparatie , scoala , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
66 locuitori

Frunzeşti este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 66 de oameni. Satul Frunzești a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.