Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 octombrie 2021, 16:00 views 2081
De Hramul Chișinăului, Eugen Doga va transmite orașului drepturile de autor asupra imnului
12 octombrie 2021, 16:00 views 2081

De Hramul Chișinăului, Eugen Doga va transmite orașului drepturile de autor asupra imnului

Ținînd cont de numărul mare de cazuri de îmbolnăviri cu covid, în acest an de Hramul Chișinăului, nu vor fi organizate evenimente festive grandioase.

Despre acest lucru a scris pe pagina sa de socializare Primarul General al capitalei, Ion Ceban. El a menționat că dimineața va participa la slujba religioasă oficiată la Catedrala Mitropolitana, unde va fi lansată această zi simbolică pentru toți locuitorii.

Tot pe 14 octombrie va avea loc un eveniment deosebit cu participarea mai multor oameni de cultură, în cadrul căruia, drepturile de autor asupra imnului Chișinăului vor fi transmise oficial municipalității de către compozitorul și Maestrul, Eugen Doga.

”La fel, un eveniment important va fi organizat pentru angajații regiilor primăriei, care se dedică orașului și anume cei care muncesc zi de zi pentru ca municipiul Chișinău să fie mai îngrijit și frumos. Este vorba de angajații de la Î.M Spații Verzi, Direcția Locativ Comunală, Lumteh, Exdrupo, PUA, RTEC ș.a. Eu vor primi diplome și cîte un salariu suplimentar”, a spus Ion Ceban.

În plus, în zilele de 13 și 14 octombrie, vor fi organizate mai multe spectacole pentru cei mici, cu intrare gratuită, de asemenea accesul la Grădina Zoologică și Dendrariu va fi gratuit în data de 14 octombrie.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

imn , Chisinau , Ziua Orașului , Eugen Doga

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2248 locuitori

Burlăceni este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Greceni și Burlăceni. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Cahul și la 187 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2248 de oameni. Satul Burlăceni a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.