Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 octombrie 2021, 10:30 views 1815
Centrul pentru găzduirea persoanelor fără adăpost din capitală pregătit pentru iarnă
11 octombrie 2021, 10:30 views 1815

Centrul pentru găzduirea persoanelor fără adăpost din capitală pregătit pentru iarnă

Centrul pentru găzduirea persoanelor fără adăpost de pe strada Haltei din Capitală este pregătit pentru iarnă. În sezonul rece, de serviciile acestuia pot beneficia 130 de oameni, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

''Avem la moment 100 de locuri, la necesitate facem 130. Persoanele nimeresc la noi pe mai multe căi. Îi aduc poliţia, salvarea, vin singuri, îi aduc oamenii din stradă, organizaţii obşteşti'', a declarat directorul Centrului Veaceslav Macovei.

Pe lîngă multiplele beneficii, oamenii au posibilitatea să se vaccineze împotriva COVID-19.

"În primul rînd li se acordă ajutorul juridic, practic ei toţi vin fără documente. Li se dă alimentaţie de trei ori pe zi. sînt vaccinaţi. Şi haine după sezon", a spus Macovei.

Tatiana Danţeva spune că a rămas fără acoperiş deasupra capului după un conflict cu fiica ei. Femeia a ajuns la acest Centru acum un an şi de atunci nu a mai părăsit locul.

''Am venit, mi-au luat paşaportul de la poartă, am aşteptat, am intrat, mi-au dat lenjeria şi m-au condus. Au grijă de noi, iar personalul este bun.''

Persoanele care ajung aici trebuie să respecte cîteva reguli. Oamenii însă nu se plîng, dar sînt bucuroși că au unde dormi.

'' Facem ordine și ajutăm prin curte.''

''Ne înţelegem bine. Avem baie, avem. Mulţumim domnului, ne servesc foarte bine aici.''

''Totul este bine. Mîncăm bine. Cum aţi ajuns aici? Mult de povestit, mult.''

Centrul pentru găzduirea persoanelor fără adăpost este singura instituţie din Chişinău de acest gen care activează din 2004.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , centru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
1199 locuitori

Pleşeni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tătărăşeni, Hănăseni şi Pleşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de locuitori. Satul Pleșeni a fost menționat documentar în anul 1835.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.