Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 august 2021, 11:30 views 2186
Lîngă Parcul ”Alunelul” va fi amenajată o parcare modernă
13 august 2021, 11:30 views 2186

Lîngă Parcul ”Alunelul” va fi amenajată o parcare modernă

O parcare modernă, de circa 40 de locuri, va fi amenajată lîngă Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani al capitalei.

Anunțul a fost făcut de edilul capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de facebook.

”Ne-am propus să îmbunătățim infrastructura zonei prin crearea unei parcări. În prezent, zona a fost îngrădită, urmează inițierea lucrărilor de asfaltare, de instalare a limitatoarelor și barierelor. Aceasta va dispune de iluminare pe timp de noapte, de asemenea, va fi instalat sistemul de supraveghere video”, a scris primarul general.

Potrivit acestuia, amenajarea parcării va dura circa o săptămînă iar cheltuielile vor fi suportate integral de Primăria municipiului Chișinău.

”Amintesc, parcul „Alunelul” a trecut pentru prima dată în ultimii 50 de ani printr-o modernizare capitală. Au fost reparate aleile pietonale, instalat sistemul de iluminat, de irigare și de supraveghere video, instalat mobilier urban, construită scena teatrului de vară și havuzul muzical.

De asemenea, au fost amenajate pistele pentru bicicliști, un teren de joacă pentru copii și un teren de sport multifuncțional. Zona a devenit o atracție nu doar pentru locuitorii din preajmă, dar și pentru toți chișinăuienii dornici de un respiro. Haideți să profităm de timpul frumos și condiții favorabile pentru a petrece timpul plăcut și util!”, a mai adăugat Ceban.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , parcare , parc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
346 locuitori

Maiscoe este un sat din cadrul comunei Iliciovca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Florești și la 154 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 346 de oameni. Satul Maiscoe a fost menționat documentar în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.