Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 august 2021, 12:00 views 2562
Pe străzile capitalei a început să circule troleibuzul turistic
02 august 2021, 12:00 views 2562

Pe străzile capitalei a început să circule troleibuzul turistic

De la 1 august, în zilele de sîmbătă şi duminică, în capitală este pus în circulaţie un troleibuz al cărui traseu include importante puncte de atracţie turistică. Călătoria e însoțită de difuzarea ghidurilor audio în limbile romînă, rusă și engleză, transmite IPN, cu referire la un comunicat al Primăriei de Chișinău.

Prima rută a troleibuzului turistic, în limba romînă, va începe să circule la ora 10.00. A doua rută, în limba rusă, va circula cu începere de la ora 12.00. A treia, în limba engleză, va începe să circule la ora 14.00 și ultima rută, în limba romînă, va circula din nou cu începere de la ora 16.00.

Orarul va putea fi modificat în funcție de fluxul de călători sau în funcție de modificările ce pot apărea în traseul turistic.

Capacitatea de îmbarcare va fi permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune. Copii pînă la 7 ani, în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic este de 30 de lei.

Pe perioada stării de urgență în sănătate publică, în mod obligatoriu vor fi asigurate măsuri de prevenire și control al răspîndirii infecției COVID-19.

Lansarea proiectului Troleibuzul Turistic - Chișinău Sightseeing are drept scop promovarea obiectivelor turistice importante din orașul Chișinău. Astfel, locuitorii și oaspeții capitalei sînt îndemnaţi să cunoască și să descopere istoria orașului, a străzilor și a personalităților care au marcat evoluția neamului nostru.

Proiectul este realizat de Primăria municipiului Chișinău, în comun cu Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor din Republica Moldova.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , troleibuz , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
230 locuitori

Humuleşti este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 28 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 230 de oameni. Satul Humuleşti a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.