Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 iulie 2021, 13:30 views 2373
23 iulie 2021, 13:30 views 2373

Precizările Noi.md cu privire la tăierea copacilor din apropierea parcului „La Izvor”

În adresa redacției Noi.md a parvenit o cerere din partea companiei S.R.L. „Solomon Construct” cu privire la dezmințirea informației din articolul „În parcul ”La Izvor” din capitală se taie masiv copacii (FOTO)” publicat la data 12.07.2021.

Redacția a comis o greșeală în titlul articolului, scriind „În parcul ”La Izvor” din capitală se taie masiv copacii (FOTO)” în loc să scrie ,„Lîngă parcul ”La Izvor” din capitală se taie masiv copacii (FOTO)”.

Am corectat această inexactitate. Acest lucru însă nu schimbă esența problemei. Zonele verzi trebuie păstrate, dar nu distruse, iar problema terenurilor pe care cresc de secole copaci, fie ele chiar și private, trebuie să fie reglementată prin lege. Acest lucru este valabil mai ales pentru spațiile verzi plantate pe malurile lacurilor naturale, care contribuie la acumularea de apă, la formarea izvoarelor subterane și a rîurilor care alimentează, în acest caz, lacurile din parcul „La Izvor”.

 Reamintim că recent primarul general al Capitalei, Ion Ceban, le-a cerut subalternilor să verifice situaţia de pe strada Mesager, unde anterior au fost tăiați circa 200 de copaci, exprimîndu-și indignarea în legătură cu faptul că tăierile de arbori au fost avizate de Agenţia de Mediu: „Rog Direcţia Arhitectură să fie maxim precaută în ceea ce îşi doresc acei cetăţeni pe acel teritoriu să facă şi să ţină aceste subiecte la control. Nu este normal ca, fie şi cu scopuri nu ştiu de care, să-şi bată joc în aşa hal de spaţiul verde”.

Pretorul sectorului Buiucani Vadim Brînzaniuc a sesizat Inspectoratul de Poliție, Inspectoratul Ecologic de Stat.

„Sîntem convinşi că a fost încălcată procedura de autorizare a defrişărilor pe terenul respectiv”, a declarat Vadim Brînzaniuc.

 Inspectoratul Ecologic de Stat a început deja controlul. Inspectorul desemnat, Ion Caliniuc, ne-a spus că ancheta e în desfăşurare şi nu se va expune decît atunci cînd procesul verbal va fi gata.

Reprezentanţii companiei susţin că defrişările sînt legale şi că nu au nevoie de avizul Primăriei pentru a tăia copacii.

Cuvinte cheie:

Defrișare , copac , parc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
554 locuitori

Munteni este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 554 de oameni. Satul Munteni a fost menționat documentar în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.