|
Chirtoca: ”Noi niciodată nu am votat pentru interese egoiste”
Se încheie mandatul actualilor consilieri ai Consiliului Municipal Chișinău. Deci, e timpul să facem totalurile. Noi.md l-a rugat pe consilierul municipal independent Vasile Chirtoca să ne vorbească despre cum au fost acești patru ani, dar și despre perspective.
Domnule Chirtoca, activitatea Dvs. în Consiliul Municipal a coincis cu o perioadă foarte stranie. Ați început-o pe vremea primarului general Dorin Chirtoacă, ați continuat-o după numirea Silviei Radu, care a fost înlocuită de Ruslan Codreanu, și o finalizați cu puțin cunoscutul Adrian Talmaci. Cu cine dintre ei a fost mai ușor să lucrați, iar cu cine – mai greu? Și principalul – cine administrează în prezent orașul Chișinău?
Dacă revenim la programul meu electoral din 2015, pe atunci era deja clar că trebuie luate toate măsurile pentru a face schimbări cardinale în conducerea primăriei. Eforturile noastre și cele ale socialiștilor s-au soldat cu faptul că persoana care nu era un manager profesionist, nu-și iubea și nu-și iubește orașul, el fiind reprezentantul unui partid care a făcut doar rău țării noastre, a demisionat. Așadar, despre activitatea lui Dorin Chirtoacă nici nu mai vorbim.
Nu am experiență de lucru cu cel de-al treilea primar general interimar, Adrian Talmaci, deaoarececă la numirea lui, noi, de facto, intrasem deja în perioada preelectorală.
Dar pe Silvia Radu o cunosc de mult timp. În pofida faptului că mulți dintre actualii mei colegi de pe lista electorală au față de ea întrebări, cel mai simplu mi-a fost să lucrez anume cu Silvia Radu. Și eu, și ea reprezentăm mediul de afaceri, este o persoană destul de concretă și a susținut multe dintre inițiativele noastre, incluse în bugetul pentru anul 2018.
Adrian Talmaci își îndeplinește onorabil obligațiile de primar general. Nu-și face PR, spre deosebire de alți interimari, muncește calm. Dispune de toate împuternicirile și de actele fundamentale, de buget, de deciziile Consiliului Municipal, care îi permit să execute acest buget fără rețineri, departamentele primăriei dispun de specialiști suficient de calificați, care își cunosc lucrul. De aceea, cred, în oraș starea de lucruri este mai mult sau mai puțin normală. Haos nu există.
Continuarea articolului citiți pe noi.md.
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1666
- Populația:
- 990 locuitori
Bocşa este un sat din cadrul comunei Risipeni, raionul Făleşti. Satul Bocşa este situat la 12 km de oraşul Făleşti şi la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 990 de oameni. Satul Bocșa a fost menționat documentar în anul 1666.
Comentarii
(0)