Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 aprilie 2019, 17:30 views 24005
Campania „Nu le mai da bani! Ajutaţi-ne să-i protejăm” va fi relansată
11 aprilie 2019, 17:30 views 24005

Campania „Nu le mai da bani! Ajutaţi-ne să-i protejăm” va fi relansată

Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copiilor (DMPDC) anunță relansarea Campaniei de prevenire și combatere a fenomenului cerșetoriei și copiilor în situație de stradă.

Campania are drept obiectiv general sensibilizarea opiniei publice asupra fenomenului cerşitului, ca afacere ilegală în care sînt exploataţi copiii. Aceştia nu frecventează şcoala, sînt supuşi exploatării şi violenţei, care reprezintă forme grave de încălcare a drepturilor lor şi necesită protecţie.

Astfel, cetățenii sînt îndemnați să sesizeze organele de poliție de fiecare dată cînd văd copii sau mame cu bebeluși în brațe cerșind în stradă.

Pe parcursul anului 2018, în cadrul ieșirilor în teritoriu a specialiştilor de la DMPDC, în comun cu angajații Poliţiei, au fost identificaţi 12 minorii și 5 mame cu copii care cerşeau în stradă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cerșetorie , campania , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
325 locuitori

Bulbocii Noi este un sat din cadrul comunei Bulboci, raionul Soroca. Localitatea se află pe malul rîului Căinar, la 32 km de oraşul Soroca şi la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 325 de oameni. Satul Bulbocii Noi a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.