Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 februarie 2019, 14:20 views 12148
Opinia publică este idignată de tăierea copacilor din scuarul Catedralei
20 februarie 2019, 14:20 views 12148

Opinia publică este idignată de tăierea copacilor din scuarul Catedralei

Contactată de Noi.md, Leahu Galina, şef-adjunct al Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi, spune că în centrul capitalei se fac lucrări planificate de defrișare a copacilor.

"Arborii care au fost defrișați erau arbori bătrîni, bolnavi. Au fost întocmite toate actele permisive și necesare pentru tăierea acestora. Aceste acte pot fi verificate oricînd", a declarat Leahu.

La rîndul său, președintele fundației "Ecodava", Igor Sîrbu, spune că se îndoiește că defrișările sînt legale, asta deoarece, pentru a putea tăia un singur copac, este nevoie de circa 10 certificate de la diferite instituții.

"Pentru autorități, varianta cea mai ieftină este să taie un copac, dar nu să îl salveze. Pentru a tăia un singur copac este nevoie de cel puțin 10 documente de la diferite instituții. Primul lucru care trebuie de făcut este de salvat copacul", a menționat Igor Sîrbu.

Acesta spune că în țara noastră autoritățile aleg mai curînd să taie un copac nu doar din cauza că este cel mai ieftin, dar și pe motiv că după, lemnul obținut din acel copac poate fi vîndut.

"Noi am inițiat o investigație în cazul defrișărilor din scuarul Catedralei. Mai tîrziu vom veni cu mai multe detalii", a adăugat președintele "Ecodava".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Defrișare , copac

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
177 locuitori

Grinăuţi este un sat din cadrul comunei Mihălăşeni, raionul Ocniţa. Satul Grinăuți este situat la o distanță de 12 km de orașul Ocnița și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 177 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grinăuți datează din anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.