Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 noiembrie 2021, 16:00 Meşteşuguri populare views 2356
În curînd în capitală vor apărea mai multe terenuri sportive noi
23 noiembrie 2021, 16:00 Meşteşuguri populare views 2356

În curînd în capitală vor apărea mai multe terenuri sportive noi

În curînd în capitală vor apărea mai multe terenuri sportive noi, amenajate.

Despre acest lucru a anunțat primarul general al Municipiului Chișinău, Ion Ceban, menționând că, în special, pe ultima sută de metri este construcția unui teren de minifotbal în cartierul Poşta Veche.

Pe stradela Studenților 7/1 din sectorul Rîșcani se desfăşoară lucrări de amenajare a terenului de minifotbal, care era într-o stare deplorabilă. Locuitorii din preajmă au solicitat de mai multe ori ca acest teren să fie amenajat.

Lucrările au presupus: nivelarea suprafeței terenului și a platformelor de terasament; așternerea unui strat de fundație din piatră; instalarea acoperirii de amortizare a terenului de minifotbal; instalarea gazonului artificial pe teren; instalarea porților de fotbal; montarea corpurilor de iluminat; montarea plasei în jurul stadionului.

De asemenea, sînt spre finalizare lucrările de reconstrucție a două terenuri de basket din str. D. Rîșcanu 11 și din str. Grădinilor 58.

În derulare este şi proiectul municipal ce prevede lucrări de reconstrucție și reparație a 8 terenuri de sport din curțile blocurilor de locuințe.

Lucrările de reparație includ următoarele adrese: str. Cetatea Albă 5; str. Cuza - Vodă 45; str. Salcâmilor 22/2; str. Nicolae Sulac 8; str. Matei Basarb 9/1; str. Miron Costin 10; str. Academiei 9/1; str. G. Latina 15/1.
Totodată, în acest an au fost executate lucrări de construcție și amenajare a terenurilor de fotbal pentru mai multe licee din capitală dintre care:
- Liceul Teoretic ,, Gaudeamus’’
- Liceul Teoretic ,, Mihai Viteazul’’
- Liceul Teoretic ,, Nicolae Iorga’’
- Liceul Teoretic ,, George Călinescu’’
- Liceul Teoretic ,, Nicolae Gogol
- Liceul Teoretic ,, Liviu Deleanu’’.

”Noi punem accent pe amenajarea spaţiilor pentru sport din capitală, pentru confortul cetăţenilor”, a subliniat Ion Ceban.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , sport , amenajare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
2816 locuitori

Cania este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iepureni și Cania. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Cantemir și la 118 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2816 oameni. Satul Cania a fost menționat documentar în anul 1794.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.