Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 iulie 2021, 15:30 Meşteşuguri populare views 3066
Lista liceelor private din Chișinău
23 iulie 2021, 15:30 Meşteşuguri populare views 3066

Lista liceelor private din Chișinău

Vara este perioada caldă a anului, atît la propriu cît și la figurat. Bacalaureat, examene de admitere și sesiuni – toate acestea o fac și mai fierbinte.

Absolvenții de licee caută universități, iar elevii care au terminat gimnaziul sînt în căutarea liceului potrivit a-și continua studiile. În acest sens, noi am pregătit o listă cu toate liceele private din Chișinău și taxa anuală pe care o cer acestea pentru instruirea elevilor.

Liceul „ELITEX”

Instituția de Învățămînt Privat Liceul „ELITEX” activează de 19 ani și are în gestiune grădiniță și liceu. Liceul cuprinde toate treptele de învățămînt: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Liceul dispune de clase tehnice dotate, laborator de fizică, chimie, biologie, educație tehnologică, geografie, istorie, limbi străine, sală de sport și dans, dar și de o curte spațioasă și bine amenajată. În clasă sînt circa opt elevi (maxim 16 persoane), fiecare dispune de bancă aparte.

Prețuri: taxa anuală pentru instruire este de 1 200 de euro, jumătate din această sumă se achită la încheierea contractului și a doua jumătate în luna august (pînă a începe semestrul I). Prînzul costă 35 de lei pe zi. Plată pentru înregistrare nu se prevede.

Școala Internațională Heritage

Școala Internațională Heritage este o instituție de învățămînt modernă de ciclu complet: cursuri pentru preșcolari, clase primare, gimnaziu și liceu. Instituția și-a început activitatea în toamna anului 2017 și este singura Școală Cambridge din Moldova.

Prețuri: taxele percepute pentru elevii claselor liceale, ai căror părinţi sau reprezentanţi legali au cetăţenia Republicii Moldova, sînt de 6 325 de euro, iar plata de înregistrare este de 350 de euro. Pentru elevii străini școlarizarea este la preț de 11 000 de euro, iar plata de înregistrare – 450 de euro.

Liceul „Da Vinci”

Liceul este situat într-o curte de 1,3 hectare și dispune de cîteva terenuri amenajate pentru fotbal, baschet, volei, tenis de cîmp, pistă de ciclism și skateboarding, iar pentru sezonul rece al anului este prevăzut un teren pentru amenajarea patinoarului.

Prețuri: taxa pentru școlarizare este de 5 200 de euro.

Liceul de Limbi Moderne și Management

Liceul privat a fost fondat în anul 1996. În clasă sînt 16-18 elevi, în cadrul lecțiilor de limbi moderne, elevii sînt împărțite în două grupe egale. Limba engleză este studiată din clasa întîi, a doua limbă străină (franceza sau germana) — din clasa a treia. În clasele de liceu (10-12) — este studiat managementul.

Prețul: 50 000 de lei (dacă se achită integral pînă la 26 august) sau 52 000 de lei (dacă se achită în rate, 10 tranșe egale).

Liceul Teoretic Orizont (Durlești)

Liceul Teoretic „Orizont” din or. Chișinău a fost înființat în 1994. Este o instituție de învățămînt ce dispune de mai multe filiale. În cadrul liceului, se studiază limba engleză, iar elevii sînt pregătiți pentru susținerea examenelor Cambridge, TOEFEL, IELTS și altele. De asemenea, în liceu se mai studiază limba germană și limba turcă.

Prețul: pentru anul de studii 2021-2022, taxa de înregistrare este de 200 de euro, iar școlarizarea – 2 800 de euro/an.

Liceul Columna

Una dintre primele instituții de învățămînt privat din Chișinău care a obținut acreditarea Ministerului Educației din Republica Moldova (2004). Liceul Columna nu are taxă de înmatriculare, ci doar taxa pentru un an de studii, care se achită fie integral la încheierea contractului de studii, fie în rate pe parcursul anului școlar.

Prețul: pentru anul de studii 2021-2022, taxa de școlarizare este de 1 500 de euro (primul an se achită integral). Taxă de înregistrare nu se prevede.

Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”

Aici elevii pot frecventa cercurile de gimnastică artistică, dansuri, ore de chimie și matematică, sau alte activități extracurriculare.

Prețul: înmatricularea se realizează pe baza unui concurs organizat. Taxa de școlarizare este de 1 800 de euro pe an sau 200 de euro pe lună, iar taxa de înregistrare este de 500 de lei. Pachetul alimentar (prînzul) se achită separat, în limita a 50 lei/zi.

Liceul „Socrate”

Liceul privat propune instruirea copiilor în clasele 1-12. Chiar din clasa întîi copiii învață informatica și limbile străine. Numărul elevilor într-o clasă este de 13-15 persoane (maxim 20).

Prețuri: administrația insituției de învățămînt nu a răspuns la solicitarea noastră în privința taxelor pentru școlarizare. În 2019, acestea erau de 1 200 de euro pentru un an de studii.

Liceul „Moldo-Finlandez”

Din clasa 10-a se desfășoară programe de introducere în antreprenoriat, diverse cluburi: engleză începători, germană, italiană, robotică/programare/microprocesoare. Ore de pregătire pentru bacalaureat. Secții sportive accesibile: gimnastica de agrement, ritmică, șah, tenis, crossfit.

Liceul are doar profil real, iar în acest sens există un examen de admitere la matematică. De asemenea, admiterea i-a în calcul și nota la matematică obținută în gimnaziu.

Prețuri: 1 909 euro pentru un an de zile (aproximativ 200 de euro lunar). Dacă taxa anuală se achită integral, atunci se prevede o reducere de 164 de euro, iar suma finală în acest caz va fi de 1 745 de euro anual. De asemenea, se prevede și prînz cu 45 de lei pe zi (aici se include și transportul pînă la liceu și înapoi). Plată de înregistrare nu se prevede.

Liceul „Litterarum”

Liceu cu profil juridic. Clase cu număr redus de elevi, abordare individuală a fiecărui copil. Activități suplimentare: bazin, șah, dansuri etc. Limba engleză este sudiată din clasa a doua, a doua limbă străină e la alegere (limba franceză sau germana). Atenție sporită se acordă evenimentelor culturale — sărbătorilor, concursurilor, concertelor.

Prețuri: administrația insituției de învățămînt nu a răspuns la solicitarea noastră în privința taxelor pentru școlarizare. În 2019, taxa de înmatriculare era de 8 500 de lei, iar școlarizarea de 18 000 de lei.

Liceul Teoretic European

Liceul Teoretic European a fost fondat de către Universitatea de Studii Europene din Moldova. Instruirea are loc în limba de stat și rusă, fiind posibil studiul seral, cu frecvență redusă și cel la distanță.

Prețuri: taxa de școlarizare, studiile la zi sînt de 15 000 de lei, iar cele serale – 8 000 de lei.

Liceul Waldorf

Liceu Teoretic Experimental „Waldorf” cu pedagogie alternativă bazată pe principiile pedagogice elaborate de Rudolf Steiner (1861-1925). Forma de proprietate — de stat, însă pentru studierea în acest centru, este necesar să fie achitată o plată suplimentară.

Prețul: „Școala Waldorf se ghidează după principilul libertății și al fraternității, nimeni nimănui nu-i dictează, aceasta este valabil și pentru plată. Părinții trebuie singuri să înțeleagă că bunăstarea școlii depinde de ei, de capacitatea lor de a sacrifica. După posibilitate, fiecare familie ajută școala”, menționează reprezentanții instituției de învățămînt.

Liceul teoretic „Pro Succes”

La momentul de față, în acest liceu își fac studiile peste 200 elevi. Ei au posibilitatea de a studia 2 limbi străine (engleza și franceza). De asemenea, sînt desfășurate o mulțime de activități extrașcolare, cercuri de interese din diferite direcții. În cadrul liceului este program prelungit de studii. Teritoriul este supravegheat.

Prețul: administrația insituției de învățămînt nu a răspuns la solicitarea noastră în privința taxelor pentru școlarizare.

Cuvinte cheie:

învăţămînt , liceu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1676 locuitori

Tîrşiţei este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Flutura și Tîrşiţei. Localitatea se află la distanţa de 38 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1676 de oameni. Satul Tîrșiței a fost menționat documentar în anul 1604 cu denumirea Tărceței.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.