Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 mai 2022, 16:00 Bucate din carne de pasăre views 1498
Un sector din orașul Criuleni a fost curățat în cadrul unui proiect de mediu
Foto: moldpres.md
26 mai 2022, 16:00 Bucate din carne de pasăre views 1498

Un sector din orașul Criuleni a fost curățat în cadrul unui proiect de mediu

Zeci de voluntari şi angajaţi ai întreprinderii municipale de profil din oraşul Criuleni au desfăşurat în această săptămînă o amplă campanie de salubrizare în localitate, în cadrul unui proiect susţinut de parteneri de dezvoltare, transmite moldovenii.md cu referire la moldpres.md.

„Rîpa de piatră sau micul „canion de Criuleni”, așa cum îi mai zic localnicii, și-a redescoperit verdele și prospețimea datorită unei activități de salubritate desfășurată de echipa Caritas Cehia. Ajutați de peste 40 de voluntari și 30 de angajați ai ÎM ”Comunservice Criuleni", am eliberat regiunea de gunoaie și deșeuri menajere, exprimîndu-ne în acest fel respectul față de mediu și comunitate și oferindu-le copiilor participanți la eveniment un exemplu de comportament demn de urmat în relația pe care o are omul cu natura”, indică un comunicat al organizatorilor.

Potrivit acestora, în doar cîteva ore, participanţii la acţiune au reuşit să adune mai bine de o tonă de saci cu deșeuri. Printre voluntarii implicați în activitate au fost și persoane refugiate din Ucraina, adăpostite în prezent la Criuleni, care astfel şi-au exprimat recunoștința pentru ospitalitatea de care se bucură în Republica Moldova.

Inițiativa a fost realizată în colaborare cu Asociaţia Obștească ”Fiecare contribuie pentru schimbare”, Primăria Criuleni și ÎM ”Comunservice Criuleni" în cadrul proiectului „Construirea unui sistem funcțional și durabil de management al deșeurilor în orașul Criuleni”, finanțat de Guvernul Slovaciei prin SlovakAid, implementat de Caritas Slovakia - Slovenská katolícka charita și Caritas Cehia.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Criuleni , proiect ecologic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1369 locuitori

Sărata-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Leova. Sărata-Răzeşi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1369 de oameni. Satul Sărata-Răzeşi a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.