Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 martie 2016, 15:37 Balade views 9329
Zeci de pensionari au făcut primii paşi în lumea tehnologiei
10 martie 2016, 15:37 Balade views 9329

Zeci de pensionari au făcut primii paşi în lumea tehnologiei

Niciodată nu este târziu să înveţi. Zeci de pensionari din comuna Chetrosu, raionul Anenii Noi, s-au pus cu burta pe carte, dar mai bine zis, pe tablete, şi au făcut, astăzi, primii paşi în lumea tehnologiei. În cadrul proiectului "Bunica on-line", bătrânii vor studia să creeze un profil pe reţelele de socializare, dar şi documente.

Una dintre primele teme predate novicilor, unii trecuţi şi de cea de-a treia tinereţe, a fost convorbirea prin skype şi expedierea mesajelor în reţeaua locală. Eudochia Timotina are 67 de ani şi spune că a ieşit de la cursuri cu lecţia învăţată. Însă ca fiecare începător, mai greşeşte şi ea.

La cei 74 de ani, şi Ecaterina Cecan a descoperit lumea tehnologiei. Acum că ştie să facă poze, a organizat o şedinţă foto pentru toate "colegele" ei.

Şi daca "fotografia" a fost un cuvânt pe înţelesul tuturor, cu "selfie" au avut ceva bătăi de cap.

Cursul de instruire în domeniul IT a pensionarilor este finanţat de Departamentul de Stat al SUA şi va dura un an. Concomitent, proiectul a fost lansat şi în alte sate din raioanele Soroca, Edineţ, Ungheni, Făleşti, Rezina, dar şi în Găgăuzia.

Bugetul cursurilor se ridică la trei mii de dolari.

Sursa: www.canal2.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1439
Populația:
1012 locuitori

Ohrincea este un sat din cadrul oraşului Criuleni, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Criuleni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1012 locuitori. Satul Ohrincea a fost menționat documentar în anul 1439.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.