Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 iunie 2014, 14:14 views 12823
În satul Vadul-Raşcov va fi edificat monumentul poetului Dumitru Matcovschi
Foto: moldpres.md
25 iunie 2014, 14:14 views 12823

În satul Vadul-Raşcov va fi edificat monumentul poetului Dumitru Matcovschi

Un monument al lui Dumitru Matcovschi va fi ridicat în satul Vadul-Raşcov, raionul Şoldăneşti, localitatea de baştină a marelui poet. Decizia a fost luată astăzi de Guvern, informează MOLDPRES.

Monumentul va fi edificat lîngă Casa de Cultură din localitate, conform unui proiect coordonat cu Ministerul Culturii. Cheltuielile pentru construirea monumentului vor fi acoperite din surse financiare provenite din donaţii şi sponsorizări.

Totodată, Consiliul raional Şoldăneşti va primi din fondul de rezervă al Guvernului 350 mii de lei pentru acoperirea cheltuielilor de amenajare a teritoriului adiacent Casei de Cultură în vederea amplasării monumentului.

Dumitru Matcovschi s-a născut la 20 octombrie 1939 în satul Vadul-Raşcov şi a decedat acum un an la Chişinău. El este recunoscut în critica literară pe plan internaţional, fiind autorul a peste 50 de volume de poezie, proză şi piese de teatru şi reprezintă un simbol al mişcării de renaştere naţională din Basarabia. Anul 2014 a fost declarat Anul Dumitru Matcovschi.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

scriitor , monument , Dumitru Matcovschi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
1143 locuitori

Aluatu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Aluatu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1143 de oameni. Satul Aluatu a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.