Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 ianuarie 2018, 16:46 views 12107
Două școli din țară și-au reluat activitatea
09 ianuarie 2018, 16:46 views 12107

Două școli din țară și-au reluat activitatea

Două școli din țară și-au reluat astăzi activitatea, după ce mai mult de un an au fost închise.

Solicitată de agenție, șeful adjunct al Direcției învățămînt general a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Mariana Goraș, a specificat că este vorba de școala primară din satul Ţepilova, raionul Soroca, care va fi frecventată de către 21 de elevi. Potrivit sursei citate, instituția a fost închisă în anul 2016.

La fel, a fost redeschisă școala primară-grădiniță din localitatea Fîrlădeni, raionul Hîncești. „Acolo vor activa două clase, unde își vor face studiile 24 de copii. Totodată, de la 1 septembrie, anul curent, va fi redeschisă și școala primară-grădiniță din localitatea Bolohan, raionul Orhei, unde își vor face studiile 17 elevi în clasa I", a spus Mariana Goraș.

Peste 330 de mii de elevi ai claselor I-XII-a au revenit astăzi din vacanța de iarnă. După aceasta va urma vacanța de primăvară, care va fi între 8 și 11 martie; cea de Paști – în zilele de 7-16 aprilie și cea de vară – în perioada 1 iunie-31 august.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

scoala , sat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
237 locuitori

Lupăria este un sat din cadrul comunei Malinovscoe, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîșcani și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 237 de oameni. Satul Lupăria a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.