Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 ianuarie 2022, 14:00 views 2283
Ucraina a permis intrarea mașinilor cu plăci de înmatriculare transnistrene în anumite condiții
19 ianuarie 2022, 14:00 views 2283

Ucraina a permis intrarea mașinilor cu plăci de înmatriculare transnistrene în anumite condiții

Autovehiculele cu plăci de înmatriculare din regiunea transnistreană care nu au reușit să revină în regiune pînă la 1 octombrie 2021, cu titlu de excepție pot trece granița Ucrainei cu anumite condiții.

Despre acest lucru a anunțat Biroul politici de reintegrare din Moldova, relatează Noi.md.

Autoritățile ucrainene au adoptat decizia de a permite:

a) tranzitarea teritoriului Ucrainei în perioada 24 ianuarie – 24 februarie 2022 a unităților de transport cu plăci din regiunea transnistreană aflate în state terțe,

b) ieșirea autovehiculelor din respectiva categorie de pe teritoriul Ucrainei în direcția Republica Moldova în perioada 24 ianuarie – 01 aprilie 2022.

În același timp, autoritățile menționează că mecanismul pus în aplicare începînd cu data de 1 septembrie 2021 rămâne în vigoare și, respectiv, participarea în traficul rutier internațional și trecerea frontierei de stat moldo-ucraineană va fi permisă doar mijloacelor de transport înregistrate conform dispozițiilor generale ale legislației Republicii Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

automobil , Transnistria , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
13 locuitori

Podul Lung este un sat din comuna Sipoteni, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Călărași și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 13 oameni. Satul Podul Lung a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.