Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 august 2019, 10:30 views 5363
O nouă unitate de salvatori şi pompieri va fi deschisă la Taraclia
03 august 2019, 10:30 views 5363

O nouă unitate de salvatori şi pompieri va fi deschisă la Taraclia

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI va deschide în scurt timp o nouă unitate de salvatori și pompieri în municipiul Taraclia.

Construcţia unităţii se află la etapa finală. În curînd unitatea va servi drept forța de intervenție în situații de risc pentru 27 localităţi din preajma.

Proiectul a fost finanţat cu suportul Comandamentului Forţelor Armate ale SUA fiind estimat în suma de 422 000 de dolari americani.

Autorităţile publice locale au contribuit cu 240 000 lei, bani utilizaţi pentru achiziţionarea mobilierului necesar.

Potrivit IGSU, în cadrul unităţii, peste de 20 salvatori şi pompieri, dar şi angajaţi ai Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare vor activa în condiţii adaptate la standarte Europene. În noua unitate vor fi birouri de lucru, boxe pentru autospecialele de intervenţie, dar şi un turn de instruire necesar pentru pregătirea şi antrenarea practică a salvatorilor. Remiza urmează a fi dată în exploatare la sfîrşitul acestei veri.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Taraclia , pompieri , salvatori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1295 locuitori

Voloviţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Voloviţa și Alexandru cel Bun. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 149 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1295 de oameni. Satul Volovița a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.