Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 martie 2023, 09:30 views 636
Doi elevi din Nisporeni, premiați în cadrul Olimpiadei Republicane la Limba Franceză
15 martie 2023, 09:30 views 636

Doi elevi din Nisporeni, premiați în cadrul Olimpiadei Republicane la Limba Franceză

Mărțișorul acestui an este unul deosebit Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Nisporeni. Eleva clasei a 11-a „B”, Coșeru Nicoleta, s-a clasat pe primul loc în cadrul Olimpiadei Republicane la Limba Franceză.

Instituția a venit cu un mesaj de felicitare către tînără. „Sincere felicitări, scumpa noastră elevă din partea administrației, a corpului didactic și a tuturor elevilor! Îți dorim să atingi culmile cele mai înalte ale succesului!”, se arată în mesajul instituției.

Nicoleta a acumulat 56 de puncte în cadrul olimpiadei și a fost ghidată de profesoara Popescu Maria.

Tot din cadrul Liceului Teoretic „Mircea Eliade” la olimpiadă a mai participat și elevul Constantin Stamate. Tînărul a acumulat 49 de puncte și s-a ales cu o diplomă de mențiune. El a fost ghidat de profesoara Ulinici Maria.

Olimpiada Republicană la Limbile străine (Limba franceză, Limba spaniolă) a fost organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane ce se desfășoară în perioada 17 februarie – 22 mai 2023.

La ediția din acest an a olimpiadei au participat 221 de elevi din întreaga țară, dintre care: 142 de elevi studiază Limba franceză în clase obișnuite, 50 de elevi studiază Limba franceză în clase bilingve, iar 29 de elevi au participat la competiție, scriind proba de concurs la Limba spaniolă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

elevi , Nisporeni , olimpiada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
2907 locuitori

Prajila este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Antonovca, Frunzești, Prajila și Mihailovca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2907 oameni. Satul Prajila a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.