Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 martie 2023, 11:00 views 1233
Cum își pot înscrie părinții copilul la școală în acest an
31 martie 2023, 11:00 views 1233

Cum își pot înscrie părinții copilul la școală în acest an

Din 3 aprilie, părinții din muncipiul Chișinău vor putea depune on-line actele pentru înscrierea copiilor în clasa I pe platforma www.escoala.chisinau.md.

Procedura de înscriere se va desfășura în două etape. Prima etapă va începe pe 3 aprilie și se va încheia pe 26 mai. Cea de-a doua etapă va avea loc în perioada 2 - 16 iunie. La prima etapă vor putea fi depuse cereri în cazul copiilor care împlinesc vîrsta de șapte ani pînă la 1 septembrie 2023. Este obligatoriu ca viza de reședință a copilului să corespundă cu districtul școlar, transmite moldpres.

La cea de-a doua etapă va avea loc depunerea actelor copiilor care vor împlini vîrsta de șapte ani pînă la începutul anului școlar și n-au reușit să fie înscriși în prima etapă, a copiilor care vor împlini vîrsta de șapte ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2023 din districtul școlar și a copiilor din alte districte școlare, în cazul în care vor rămîne locuri libere în cadrul instituției de învățămînt.

Cererile de înscriere a copiilor în clasa I trebuie să fie însoțite de buletinul de identitate al părintelui și certificatul de naștere al copilului.

Potrivit Primăriei Chișinău, dacă vor exista cazuri în care copiii, pe parcursul celor două etape nu au fost înscriși în clasa I, atunci acestea vor fi examinate de comisiile instituționale și de cea municipală în perioada 21- 30 august, în limita locurilor libere, astfel încît să fie asigurat accesul la educație a tuturor copiilor cu vîrsta obligatorie pentru școlarizare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

scoala , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
783 locuitori

Pervomaiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Pervomaiscoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 783 de oameni. Satul Pervomaiscoe a fost menționat documentar în anul 1489 cu denumirea Troienești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.