17 decembrie 2021, 11:00 Rubrica vizitatorilor-autori views 2503
«Dosarul privind concesiunea». Grupul Șor pregătește transferul controlului asupra aeroportului?
17 decembrie 2021, 11:00 Rubrica vizitatorilor-autori views 2503

«Dosarul privind concesiunea». Grupul Șor pregătește transferul controlului asupra aeroportului?

La începutul lui decembrie pe agenda politică a revenit chestiunea privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Reprezentanții principalelor structuri publice au dezbătut procesul implementării recomandărilor privind întoarcerea acestui obiectiv de importanță națională în proprietatea statului.

De altfel, mai mulți politicieni și reprezentanți ai comunității experților au atras atenția asupra lipsei transparenței cuvenite și activității insuficientă în cazul unei probleme așa de importante, fapt care le-a trezit nedumerirea. Experții cred că este important ca guvernul să informeze societatea cu regularitate despre procesul rezilierii acordului de concesionare, iar organele de drept – despre derularea urmăririi penale, care durează deja mai bine de doi ani.

Pe acest fondal, în spațiul public a apărut informația, cum că se întreprind măsuri pentru scoaterea de sub arest a capitalului social al concesionarului Avia Invest în scopul comercializării ulterioare a activelor lui și transferării controlului asupra aeroportului către o altă companie. În viitorul apropiat vor avea loc mai multe ședințe asupra revendicării inițiate de grupul Șor, în același timp au loc negocieri secrete în vederea efectuării, prin intermediul companiilor offshore, a tranzacției de transfer a administrării Aeroportului Chișinău.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

aeroport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1284 locuitori

Lingura este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crăciun, Lingura și Popovca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1284 de oameni. Satul Lingura a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.