Mergi spre compartimentul: Meşteşuguri populare
24 februarie 2024, 11:30 Meşterii populari views 25030
Adrian Onuță – olarul din tată-n fiu (Foto)
24 februarie 2024, 11:30 Meşterii populari views 25030

Adrian Onuță – olarul din tată-n fiu (Foto)

Înainte de moartea bunicului, Adrian i-a promis că va deveni un olar iscusit şi că nu va permite ca tehnica olăritului să fie uitată şi pierdută în timp. De mic a învăţat să învârte roata şi să simtă dispoziţia lutului pe care-l modelează.

Astăzi el are o colecţie impresionantă de vase de diverse forme și dimensiuni. Toate acestea nu le-ar fi însă reușit, dacă nu ar fi avut susținerea familiei, fiindcă la procesul de modelare a obiectelor din lut participă toată familia. Copiii îl ajută la modelat (la făcutul tortiţelor, la glazurat, la curățirea purităților), iar soția, Dorina, la pictat. Feciorul meșterului din Hîncești, care are doar 15 ani, vorbește cu mândrie despre ţuruiecele pentru copii pe care le face. El vrea să calce pe urmele tatălui său și să urmeze tradiția.

Pentru a afla mai multe despre lucrările meșterului, vă îndemnăm să consultați pagina lui de pe site-ul Odnoklassniki.

Adrian Onuță
Meșter popular, Olar
s. Mireşti, r-nul Hînceşti
Telefon mobil : +373 69 160 043

Sursa: issuu.com

Cuvinte cheie:

meșter , Olar

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XV
Populația:
25641 locuitori
Logo

Orhei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Orhei.  Amplasat în partea centrală a republicii,  pe malul rîului Răut, oraşul Orhei este situat la o distanţă de 46 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia constituie 25641 locuitori. Primele menţiuni documentare ale Orheiului datează din ultima treime a secolului al XV-lea şi se referă la pîrcălabii cetăţii Orhei, situată la 18 km în aval pe cursul Răutului, loc cunoscut în prezent sub denumirea „Orheiul Vechi”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.