Mergi spre compartimentul: Teatrul
01 februarie 2021, 17:00 Teatrul views 4065
Trupa de balet a TNOB, din nou pe scenă, după cîteva luni de pauză
01 februarie 2021, 17:00 Teatrul views 4065

Trupa de balet a TNOB, din nou pe scenă, după cîteva luni de pauză

După cîteva luni de pauză, trupa de balet a Teatrului Național de Opera și Balet „Maria Bieșu" a revenit aseară pe scenă cu spectacol „Alba ca Zăpada și cei șapte pitici".

Spectatorii au așteptat cu nerăbdare revenirea trupei de balet pe scenă:

„Am privit și ultimul spectacol care a fost pînă la închidere, în noiembrie „Frumoasa din pădurea adormită" și acum tot am revenit cu mare bucurie și cu mult fast".

"Foarte demult am așteptat. Şi sper să reușim să mergem la fiecare spectacol".

„Venim de fiecare dată cînd vedem că este vreun spectacol, dar acum ținînd cont că este pandemie și demult nu a fost nimic, am venit cu mare drag și la acest balet".

„Am venit la spectacol ca să mai scăpăm de monotonia zilnică, demult nu am mai fost la TNOB și vrem să arătăm și fetelor ce înseamnă asta. Mi s-a părut nedrept că au închis teatrele, că acesta nu este un focar de infecție, la țara asta i-ar trebui cultură".

„De mult am așteptat o ieșire, să vedem lucruri frumoase, deosebite. Arta, din păcate la noi în Moldova suferă cel mai mult. Așa că poftim la spectacole".

Și artiștilor Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu" le-au lipsit spectatorii. Pentru această lună au pregătit mai multe spectacole.

„Foarte mult am așteptat toți artiștii să revedem iarăși spectatori în sală, pentru că este o emoție deosebită. În februarie o să fie „Spărgătorul de Nuci", pe 28 și concert pe 14 februarie cu divertismente coregrafice. O să fie diferite divertismente din spectacolul „Spărgătorul de nuci", și „Frumoasa adormită" și „Baiadera", „Don Quijote" și multe altele", a declarat Mariana Anghilinici, prim solista TNOB.

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a permis redeschiderea teatrelor pentru spectatori din 11 ianuarie. Aceştia trebuie să poarte mască de protecție pe durata spectacolelor, iar la intrare fiecăruia îi este verificată temperatura. Accesul este permis doar pentru jumătate din capacitatea sălii.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
11100 locuitori

Dnestrovsc este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul se află la o distanță de 40 km de municipiul Tiraspol și la 111 km de Chișinău. Populația orașului constituia 11100 locuitori în anul 2010. Orașul Dnestrovsc a fost întemeiat în anul 1963.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.