Mergi spre compartimentul: Literatura
20 octombrie 2020, 12:30 Literatura views 4350
Cunoaște-i pe ai noștri! În Moldova sosesc diplomele de aur ale forumului literar (Foto)
20 octombrie 2020, 12:30 Literatura views 4350

Cunoaște-i pe ai noștri! În Moldova sosesc diplomele de aur ale forumului literar (Foto)

Poeta, prozatoarea, traducătoarea, membra Asociației scriitorilor ruși din Moldova, Victoria Cembarțeva a devenit deținătoarea diplomei de aur al celui de-al XI-lea forum internațional literar slavon de e "Viteazul de Aur" (Золотой витязь), în două categorii - "Traducere Literară" - pentru colecția de traduceri poetice și "Publicistica" - pentru manuscrisul cărții "Armenia. Scrisori de la arcă", transmite Noi.md.

Ea a mulțumit din suflet organizatorilor și membrilor juriului pentru aprecierea înaltă a lucrărilor sale.

"Este deosebit de important că mult stimatul juriu a apreciat, inclusiv, poeziile poeților armeni în traducerile mele și cartea mea eseu despre Armenia! În lumina evenimentelor tragice de astăzi, îndrăznesc să o consider nu doar o răsplată, ci o exprimare deschisă a poziției comunității culturale ruse față de tragedia care are loc", a menționat Victoria Cembarțeva.
Ea i-a mulțumit de asemenea, lui Nicolae Burleaev, Alexandru Evsiukov și Alexander Orlov pentru posibilitatea de a participa la acest forum, a exprimat o deosebită recunoștință Anei Evtihiev pentru citirea atentă și recenzia subtilă, dar și-a felicitat și colegii nominalizați - traducătoarea și prozatoarea Sate Hovakinean și traducătoarul Krzysztof Szatrawski.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diploma , literatura , forum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1507
Populația:
396 locuitori

Larga Veche este un sat din cadrul comunei Larga Nouă, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 396 de oameni. Satul Larga Veche a fost menționat documentar în anul 1507.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.