24 octombrie 2020, 17:00 Sănătate views 16597
24 octombrie 2020, 17:00 Sănătate views 16597

Cinci mese pe zi sînt optimale pentru sănătate


Foto: mignews.com

Oamenii de știință de la Universitatea din Finlanda de Est au descoperit că cinci mese pe zi sînt benefice pentru sănătate, relatează The Telegraph. Cercetătorii au observat starea a patru mii de copii de la naștere pînă la vîrsta de 16 ani. Și au constatat că cei care luau masa de cinci ori pe zi, au avut un indice de masa corporală redus. Nici chiar prezența obezității la părinții copiilor nu a avut efect asupra rezultatului.

În special, s-a constatat că o combinație a micului dejun, prînzului și cinei cu două "mici gustări" pe parcursul zilei ajută la pierderea în greutate. Dar omiterea uneia dintre mese, mai ales micul dejun, poate avea efect contrar.

Oamenii de știință cred că obiceiurile alimentare sînt un factor important de risc pentru obezitate și impactul lor asupra greutății este mult superior altor factori.

Sursa: www.mignews.com

Cuvinte cheie:

sfat , alimentatie , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
557 locuitori

Bahu este un sat din cadrul comunei Săseni, raionul Călăraşi. Satul Bahu se află în valea rîulețului Bahu, afluent stîng al rîului Cula, la distanţa de 40 km de orașul Călăraşi și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 557 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.