23 octombrie 2020, 15:00 Sănătate views 19634
23 octombrie 2020, 15:00 Sănătate views 19634

Efectele stresului se pot manifesta peste ani

Foto: strana-krasoty.ru

Efectele stresului se pot manifesta în cîteva luni, sau chiar ani, sînt siguri oamenii de știință australieni.

Se știe că stresul are un impact negativ asupra sănătății mentale și fizice a omului și este un mecnism de lansare pentru dezvoltarea unui număr de boli grave. În cel mai recent studiu, oamenii de știință de la Universitatea din Adelaide au descoperit că organismul nostru este capabil să memorizeze pentru toată viața "evenimentele traumatice”.

În același timp, cu cît mi des persoana trece printr-un eveniment stresant, cu atît mai tare se schimbă recția organismului la stres. Și cel mai interesant, fiecare eveniment traumatic ulterior este mai grav decît cel anterior.

Experții citează drept exemplu soldații din armatele active. Din cauza unor situații stresante ei de multe ori suferă de boli cronice premature. Suferințele fizice se pot face simțite în 2-4 ani după ce a fost suportat stresul.

Sursa: informing.ru

Cuvinte cheie:

stres , sanatate , stiinta , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1226 locuitori

Bahmut este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Bahmut și Bahmut – stație de cale ferată.  Satul Bahmut este aşezat la poalele codrilor din zona de centru-vest a republicii, la o distanță de 25 km de orașul Călăraşi şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 1226 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bahmut datează din anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.