10 alimente anti-cancer pe care să le introduci în alimentație
Foto: foodstory.ro |
Cancerul este o boală greu de învins, dar care poate fi prevenită. Trebuie doar să ai un stil de viață sănătos, cu o alimentație completă și cît mai naturală. Iată cîteva alimente care nu trebuie să-ți lipsească niciodată din bucătărie.
1. Vinul. Consumat in cantitatie moderate, vinul rosu in special, pastreaza niste proprietati de la strugurii din care este facut si este foarte sanatos. Din ce in ce mai multi medici recomanda un pahar de vin pe zi pentru a preveni cancerul si pentru o mai buna circulatie a sangelui.
2. Legumele din familia cruciferelor. Este vorba de legume ca: varza, broccoli, conopida. Au foarte multe proprietati care previn aparitia cancerului si un elementul-minune, si anume seleniu.
3. Ceaiul verde. Incepe ziua prin a bea o ceasca de ceai verde, cald sau rece.
4. Vitamina D. Nu este chiar un aliment, insa este un ingredient care ajuta si el la impiedicarea aparitiei cancerului. Mai multe studii au aratat ca previne in special cancerul de colon si cel mamar. Vitamina D o gasim in oua, ciuperci, peste: somn, somon, sardine sau macrou.
5. Acidul folic sau vitamina B9 este parte din complexul de vitamine B, care contin si ele proprietati impotriva cancerului. Oamenii care au o alimentatie ce nu contine macar putin acid folic, au sanse mai mari de aparitie a cancerului. Legumele cu frunze verzi ca sparanghelul, fasolea, mazarea si lintea sunt bogate in acid folic.
6. Legumele care au culoarea verde inchis. Se suprapun cu cele din familia cruciferelor si includ spanacul si sfecla. Acestea contin beta-caroten, luteina si zeaxantina si sunt bogate in acid folic.
7. Ghimbirul si curcuma. Daca ghimbirul are proprietatii anti-inflamatorii foarte puternice, curcuma poate sa ucida celulele canceroase foarte repede . Dau aroma mancarurilor si aduc beneficii pentru sanatate.
8. Fasolea si lintea. Proprietatile lor sunt asociate cu riscul scazut de cancerul la colon.
9. Ciocolata. Chiar daca cele mai multe studii arata ca ciocolata nu are un efect tocmai bun asupra organismului nostru, se pare ca ea contine catechine, substante antioxidante ce ofera protectie impotriva bolilor de inima si a cancerului.
10. Fructele de padure. Contin antioxidanti si acid elagic care impiedica tumorile sa creasca.
Sursa: foodstory.ro
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
- Sare și saună: rețetă simplă și eficientă pentru îmbunătățirea sănătății.
- Poporul care nu cunoaște bolile
- Îmi iubesc foarte mult casa de la țară!
- Oamenii de știință de la Stanford au declarat că au inventat o metodă de creare a unui om artificial
- Cutele de viespi în medicina tradițională
- În Europa, temperaturile sălbatice sunt neobișnuite, un astfel de aprilie nu a mai fost de mult timp…
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1770
- Populația:
- 6021 locuitori
Colibaşi este un sat şi comună din raionul Cahul. Colibaşi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Cahul și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 6021 de oameni. Satul Colibași a fost menționat documentar în anul 1770.
Comentarii
(0)