22 iunie 2019, 10:30 Sănătate views 13562
22 iunie 2019, 10:30 Sănătate views 13562

Compusul care se găsește în ambalajul produselor alimentare, provoacă obezitate?


Foto: ua.all.biz

Compusul chimic poate afecta metabolismul organismului, complicînd  procesul  de pierdere în greutate la copii, scrie USA Today.

"Dietele nesănătoase și limitarea activității fizice sînt principalele cauze ale obezității la copii, dar acum un nou studiu sugerează că compusul chimic care se conține în ambalajul produselor alimentare, poate fi, de asemenea, parțial vinovat" - notează autorul Fatima Waseem. Bisfenol A se găsește în toate ambalajele, de la sticlele de plastic la cutiile metalice.

Studiul Kaiser Permanente, publicat în revista PLoS ONE, arată că la fetele cu vîrsta între 9 și 12 ani, cu un nivel ridicat de bisfenol A în organism riscul de obezitate este de 2ori mai mare comparativ cu fetele cu niveluri scăzute ale acestei substanțe. Înainte de a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au colectat mostre de urină de la 1326 elevi de ambele sexe din Shanghai.

În acest caz, cercetătorii nu au descoperit nici o relație dintre bisfenol A și obezitatea la fete cu vîrsta peste 12 ani. 

Cuvinte cheie:

alimentatie , sanatate , om

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1821
Populația:
470 locuitori

Saca este un sat din cadrul comunei Ghelăuza, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Strășeni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 470 de oameni. Satul Saca a fost menționat documentar în anul 1821.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.