21 noiembrie 2021, 12:00 Sănătate views 2841
Produse farmaceutice noi au fost autorizate de AMDM
21 noiembrie 2021, 12:00 Sănătate views 2841

Produse farmaceutice noi au fost autorizate de AMDM

Douăzeci și șapte de produse farmaceutice au fost autorizate primar în Republica Moldova de către Comisia Medicamentului a Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), transmite Noi.md cu referire la radiochisinau.md.

Un comunicat de presă al instituției precizează că printre medicamentele autorizate primar este Dovprela 200 mg comprimate – indicat în tratamentul tuberculozei (TB) pulmonare drog-rezistență extinsă (XDR) sau tuberculozei (TB) multidrog-rezistente (MDR) neresponsivă la tratamentul standard pentru adulți.

Un alt medicament este Santini 10 mg comprimate filmate – utilizat în tratamentul hipertensiunii arteriale esențiale la adulți, și tratamentul hipertensiunii arteriale la copii și adolescenți cu vîrsta cuprinsă între 6 și 18 ani.

În farmaciile din țară va apărea și Inovum HCT comprimate filmate – un preparat utilizat în tratamentul hipertensiunii arteriale esențiale ca terapie de adiție la pacienții adulți.

Ca urmare a recomandărilor Comitetului de Evaluare a Riscului în Materie de Farmacovigilență, a fost aprobată efectuarea modificărilor în informațiile de siguranță a produselor medicamentoase cu conținut de Piperacilină+Tazobactam (antibiotic cu spectru larg de acțiune utilizat în tratamentul infecțiilor bacteriene grave), la care s-a observat apariția tulburărilor hematologice, și a medicamentelor cu conținut de Warfarină (anticoagulant utilizat în tratamentul stărilor trombotice, precum și în profilaxia secundară a infarctului miocardic), la care s-a depistat apariția nefropatiei induse de anticoagulant.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

medicamente , farmacii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
1009 locuitori

Pojăreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Pojăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1009 oameni. Satul Pojăreni a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.