26 iulie 2021, 14:30 Sănătate views 2238
Municipiul Chișinău ar putea reveni la Codul galben de alertă în sănătate publică
Foto: esp.md
26 iulie 2021, 14:30 Sănătate views 2238

Municipiul Chișinău ar putea reveni la Codul galben de alertă în sănătate publică

După ce Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a confirmat existența variantei Delta a virusului COVID-19 în municipiul Chișinău, situația devine îngrijorătoare, astfel în această săptămînă va fi convocată ședința Comisiei Extraordinare municipale de Sănătate Publică.

Primarul Ion Ceban a dispus astăzi, în ședința on-line a serviciilor municipale, convocarea ședinței comisiei sus-numite. „Specialiștii în domeniul medical trebuie să evalueze starea de sănătate existentă în oraș, mai ales în condițiile în care se atestă o tendință de creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în municipiu", a menționat Ceban.

Șeful interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, Boris Gîlcă, a declarat că în municipiul Chișinău numărul de cazuri de coronavirus este în creștere în ultimele zile, cu 26 cazuri la 100.000 de locuitori. "În aceste condiții, cel mai probabil vom reveni la Codul galben de alertă în sănătate", a opinat Gîlcă.

Potrivit oficialului, în acest sfîrșit de săptămînă s-a înregistrat o majorare semnificativă a numărului de cereri de vaccinare. „În week-end, s-au vaccinat la punctele mobile 441 de persoane", a spus Gîlcă.

În același timp, el a precizat că peste 7 000 persoane au fost imunizate în troleibuzul și autobuzul special, în total fiind imunizați 256 mii de locuitori ai municipiului Chișinău. "Este o rată bună, însă nu suficientă pentru apariția imunității sociale", a specificat Boris Gîlcă.

La instituirea oficială a Codului galben de alertă în sănătate Comisia Extraordinară municipală de Sănătate Publică va stabili noi măsuri de prevenție a infectării cu noul coronavirus.

În prezent, în municipiul Chișinău este în vigoare Codul verde de alertă în sănătate.

Cuvinte cheie:

Chisinau , Cod Galben , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1838
Populația:
1825 locuitori

Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 de km Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1825 de oameni. Satul Vertiujeni a fost întemeiat în anul 1838.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.