29 decembrie 2018, 10:05 Sănătate views 11548
29 decembrie 2018, 10:05 Sănătate views 11548

Vrei să te odihnești – urmează sfaturile naturii

Să te plimbi ca "umbra norului singuratic," - probabil este cel mai bun mod de a "reîncărca bateriile", dar ar trebui să fie lăsate acasă toate aparatele electronice obișnuite, conform The Independent.

"Ceea ce dintotdeauna au știut poeții, oamenii de știință acum încearcă să demonstreze, și anume, că contactul cu natura poate spori creativitatea și capacitatea de a rezolva probleme," - scrie Jeremy Lawrence.

Călătorii care a petrecut patru zile departe de civilizație și au fost lipsiți de accesul la dispozitivele electronice, au arătat rezultate cu 50% mai bune la sfîrșitul drumeției decît la început, după ce au trecut testul de creativitate.

Autorul citează opinia unor psihologi de la Universitatea din Utah, care au condus studiul: "Viața societății moderne este în mod constant însoțită de zgomote neașteptate (sirene, claxoane, apeluri telefonice, ceasuri de alarmă, TV) care surprind atenția noastră. Mediul natural, în schimb, permite atenției să se recupereze".

"Controlul atenției" – abilitatea de a trece rapid de la o sarcină la alta, ceea ce este foarte important pentru o societate modernă, dar este suprasolicitată de semnalele din jur, spune Jeremy Lawrence.

Cu toate acestea, studiul nu a fost în stare să determine dacă efectul pe care îl observară era legat de contactul cu natura, abandonarea dispozitivelor electronice sau o combinare a celor două, notează publicația.

Cuvinte cheie:

odihna , natura , sfat , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1633
Populația:
778 locuitori

Logofteni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Logofteni și Moldoveanca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 778 de oameni. Satul Logofteni a fost menționat documentar în anul 1633.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.