24 noiembrie 2022, 14:30 Sănătate views 26829
Oamenii сu aluniţe trăiesc mai mult
24 noiembrie 2022, 14:30 Sănătate views 26829

Oamenii сu aluniţe trăiesc mai mult

Cercetătorii britanici au descoperit că aluniţele, considerate mai demult simboluri ale frumuseţii, sînt şi semne că persoana care le are este sănătoasă, scrie The Telegraph.

Pornind de la oase şi piele, pînă la ochi, toate sînt influenţate de aluniţe. Potrivit studiului realizat la London King's College, în mod normal, oamenii au undeva între 30 şi 40 de aluniţe pe corp, puţini fiind cei care au peste 100. Aceştia nu ar trebui să se simtă stigmatizaţi, ci mai degrabă norocoşi, deoarece înseamnă că au oasele mai puternice, vederea mai bună şi nu vor face atît de multe riduri.

Legătura? Aluniţele, acele pete maronii pe piele, apar atunci cînd celulele pielii se divizează mai repede decît în mod normal. La unii oameni încep să dispară după vîrsta de 40 de ani, iar la alţii continuă să se înmulţească. Acesta e un semn că au celule albe cu telomere mai mari, acestea avînd rolul de a proteja cromozomii de degradare. Norocoşii aceştia plini de... pete maronii pe piele au de obicei o viaţă mai lungă şi sînt mai sănătoşi.

În urma obţinerii acestor rezultate interesante, cercetătorii vor să dezvolte şi un tratament care să înlocuiască procedurile cosmetice de întinerire a pielii.

Sursa: sobesednik.ru

Cuvinte cheie:

om , viata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2486 locuitori

Colicăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Colicăuţi şi Trestieni. Suprafaţa totală a localităţilor din cadrul comunei alcătuieşte aproximativ 3.70 kilometri pătraţi. Satul Colicăuţi este situat la o distanţă de 7 km de  orașul Briceni. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2486 de oameni. Prima atestare documentară a satului Colicăuţi din âinutul Hotin datează din iulie 1575. În vechime satul s-a numit Culiceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.