17 iulie 2019, 12:35 Sănătate views 3396
Odată cu apariţia harbujilor, creşte numărul de intoxicaţii
17 iulie 2019, 12:35 Sănătate views 3396

Odată cu apariţia harbujilor, creşte numărul de intoxicaţii

De cîteva zile, în piețele Capitalei au apărut zămoşii și harbujii. Deși nu este încă sezonul lor, vînzătorii ne asigură că sînt fără nitrați.

Cumpărătorii, de poftă, mai cumpără cîte unul. Dar stau cu grijă. Și nu degeaba, spun medicii. Numărul cazurilor de intoxicații este în creștere.

Comercianții dau asigurarea că atît harbujii, cît şi zămoşii pe care îi comercializează nu sînt ticsiți cu nitrați. Potrivit lor, fructele sînt supuse zilnic testelor.

Medicii recomandă ca fructele să fie procurate doar din locuri autorizate și să fie spălate corespunzător.

„În cazul apariției tabloului clinic, adresarea la medicul de familie este obligatorie, deoarece aici apare febra cu valori înalte pînă la 39-40. O deshidratare cu vome în cantități foarte mari. Apare diareea", spune Aliona Chiriar, medic de familie.

De cînd au apărut pe piață fructele sezoniere, s-a majorat și numărul cazurilor de intoxicație.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

intoxicatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
5940 locuitori

Crasnaia Gorca este un sat din cadrul comunei Delacău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Grigoriopol și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnaia Gorca alcătuia 5940 de oameni în anul 2005. Satul Crasnaia Gorca a fost menționat documentar în anul 1870.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.