10 iulie 2019, 21:00 Sănătate views 12419
10 iulie 2019, 21:00 Sănătate views 12419

Amintirile despre cei dragi ajută la eliminarea stresului

Pentru a te proteja de amintirile neplăcute, puneți pe masa de lucru fotografia persoanelor apropiate: gîndurile despre părinţi sau cei dragi vă ajută să faceți faţă depresie mai bine decît medicamentele antidepresive.

Fotografii de familie de pe masa de lucru vă ajută să eliminați stresul, susțin psihologi de la Universitatea Cornell (SUA). Rezultatele cercertărilor savanții le-au publicat în Journal of Personality and Social Psychology. S-a dovedit că amintirile despre cei dragi pot ajuta la depășirea gîndurilor neplăcute şi să facă, în general, o persoana mai putin sensibilă la negativ. La o lună după experiment, cei care s-au uitat la fotografiile celor dragi, a avut mai puține probleme cu starea psihologică şi fizică.

Anterior, s-a demonstrat că aceste gînduri ajută la eliminarea stresului cauzat de factorii externi. Dar noi înșine putem fi o sursă stres: memoria păstrează o mulţime de lucruri neplăcute - de la eşecurile la examene la cele în dragoste. Întoarcerea constantă la amintirile neplacute conduce la dezvoltarea de tulburări de anxietate, depresie, şi toate acestea afectează în cele din urmă bunăstarea fizică, care provoacă probleme cardiace, etc.

Pentru a preveni acest lucru, autorii recomandă să apelăm la amintirile frumoase, și nu doar plăcute, ci la cele care au rămas de la comunicarea sufletească cu o altă persoană, care amintesc de prietenie, dragoste şi armonie. Desigur, astfel de momente sînt, în mare parte legate de rudele apropiate și omul drag (desigur, nu sînt luate în considerare cazurile excepţionale, confruntări grave de familie şi ură reciprocă, după zeci de ani de căsătorie).

Cuvinte cheie:

om , amintiri , sentimente

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.