10 august 2018, 12:40 Sănătate views 10791
Măsuri urgente pentru evitarea extinderii focarului de rujeolă
10 august 2018, 12:40 Sănătate views 10791

Măsuri urgente pentru evitarea extinderii focarului de rujeolă

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să întreprindă măsuri urgente pentru a lichida focarul de rujeolă confirmat pe teritoriul Republicii Moldova și a evita extinderea bolii, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Focarul de rujeolă a fost înregistrat într-o tabără de vară organizată în localitatea Morenii Noi, raionul Ungheni de către o confesiune religioasă. În total, au fost implicați 20 de copii: 8 din localitatea Beșghioz, cîte 4 din satele Copciac și Cazaclia din raionul Ciadâr-Lunga, un caz a fost înregistrat în raionul Vulcăneşti şi încă 3 în raionul Ungheni.

Potrivit informațiilor Ministerului Sănătății, din cei 20 de copii infectați doar 3 au beneficiat de câte o doză de vaccin cu component rujeolic, ceea ce este insuficient.

Premierul a cerut oferirea asistenţei medicale specializate copiilor infectați, precum și sesizarea organelor de drept în vederea inițierii unor investigaţii ample pentru stabilirea tuturor circumstanțelor izbucnirii focarului, dar şi a persoanelor care se fac vinovate de acest lucru.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

rujeolă , prim-ministru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
1099 locuitori

Prodăneşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Prodănești și Căprești. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Florești și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1099 de oameni. Satul Prodănești a fost menționat documentar în anul 1795.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.