26 ianuarie 2023, 15:30 Sănătate views 71601
Mămăliga, remediu pentru mai multe boli
Foto: obiectiv.info
26 ianuarie 2023, 15:30 Sănătate views 71601

Mămăliga, remediu pentru mai multe boli

Banala mămăligă, pe care fiecare dintre noi o consumăm mai mult sau mai puţin, reprezintă un remediu pentru tuse, bronşite, gripă şi eliminarea pietrelor de la bilă.

Pentru dureri in gît și răceală

Pune pe o tabla incinsa 2 linguri cu malai si fa inhalatii cu fumul produs. Seara, inainte de culcare, bea o cana cu terci, o mamaliga foarte subtire, care curge, in care pui ½ lingurita unt.

Pentru bronșite, tuse cronică, gripă

Prepara o mamaliga normala, las-o sa se raceasca cat suporta pielea, apoi intinde-o pe piept, in strat de 2 cm. Lasa 15 minute, da la o parte si sterge locul cu spirt camforat. Aceeasi cataplasma este foarte eficienta in zona renala, impotriva nefritelor, si in zona subabdominala, contra cistitelor.

Pentru eliminarea pietrelor de la bilă

Aplica dimineata, la doua ore dupa micul dejun, in zona bilei un prosop inmuiat in ceai fierbinte de musetel. Schimba aceasta compresa de 3-4 ori, la intervale de 15 minute. Mananca pe la ora 12 o farfurie de gris cu lapte cat mai fierbinte. Peste 20 de minute, pune o mamaliga fierbinte mare, invelita intr-un prosop moale, in zona ficatului. 15 minute mai tarziu, bea 100 ml de ulei de masline sau de floarea-soarelui la 37°C si imediat sucul de la o lamaie. Noaptea se vor elimina pietrele.

Sursa: www.obiectiv.info

Cuvinte cheie:

boala , alimentatie , sanatate

Comentarii

 (2)
  • #2 Tatiana Răspunde Citează selecţia

    Я согласна со stupa так как выведение желчных камней самостоятельно в домашних условиях совершенно недопустимо, камень может не только застрять в желчевыводящем протоке, но и может произойти разрыв протоки или стенки желчного пузыря при крупных размерах камней и неровностях самого камня. При подобных прободениях возможно воспаление и развитие перитонита.

    Также хочется отметить, что в коленных суставах возможно развитие артрита, но никак не цистита. Цистит это воспалительное заболевание мочевого пузыря и мочевыводящих протоков. Прогревания при таких заболеваниях также должны проводиться очень осторожно, скорее всего желательно ношение теплого белья и противовоспалительная терапия.

  • #1 stupa Răspunde Citează selecţia
    Администратор! Вы хоть с врачами советуйтесь прежде чем писать такой бред..... Если вы станете выводить так камни, то есть большая вероятность что камень из желчного застрянет в протоках, и тогда придется делать хирургическую операцию. Камни с начала надо растворить (разбить). Ложить на грудь мамалыгу при бронхитах, так для этого вообще-то парафин применяют. 
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
336 locuitori

Dimitrovca este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cimișlia și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 336 de locuitori,Satul Dimitrovca a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.